k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


  Follow us

  Search

  Fina glina

  Deja Hauptman

  univ. dipl. oblikovalka unikatov

  Svoje misli, čustva in občutke najbolje izražam z ročnim delom. Stik in povezava z materialom doda vrednost, ki to prikaže še bolj intenzivno.

  Inspiracijo najdem v naravi, kjer se pogosto zadržujem, premišljujem, analiziram in odkrivam nove podrobnosti, teksture ter oblike. Med seboj mešam različne vrste gline, pri oblikovanju pa s teksturo poudarim njene karakteristike in lastnosti. Poleg načel minimalizma in preprostosti ustvarjam po načelu lepote popolnosti v nepopolnem. Združujem umetnost z uporabnostjo. Izziv mi predstavljajo tudi kombinacije z drugih naravnimi materiali ter pri tem odkrivanje različnih odnosov med naravnimi elementi.

  Zanima me predvsem področje dotika ter povezave gline s posameznikom. Raziskovanje odnosov, drugih razsežnosti in interakcij človeka s tem čudovitim materialom. V prostem času rada kopljem in raziskujem lokalne gline ter ostale materiale, ki jih najdem v naravi.

  Ročno delo

  Keramični izdelki znamke Fina glina so narejeni z veliko mero ljubezni in spoštovanja. Navzočnost vseh naravnih elementov – zemlje, vode, zraka in ognja ustvarja harmonijo in poskrbi za unikatnost vsakega kosa.

  Zaradi ročnega dela so možna manjša odstopanja v velikosti in obliki. Izdelani so iz kamenine – visokotemperaturnega in neporoznega naravnega materiala.

  Izdelke lahko pomivate v pomivalnem stroju, izjemno priporočljivo pa je nežno ročno pranje.

  Foto: Aljoša Gračner

  You don't have permission to register
  X